Geen categorie

Amuse van rosbief

Bijna jarig? Een feestje? Of gewoon gezellig of romantisch een avond samen thuis? Dan is dit kleine hapje super leuk, lekker en vooral simpel te maken.

Ik heb de ingrediënten bewust voor 4 hapjes gedaan, zodat je er zelf voor kunt kiezen voor hoeveel personen jij het gerecht maakt. Alle ingrediënten keer……

 

Ingrediënten voor 4 hapjes

Rosbiefhapje

1 el olie (olijf, kokos, zonnebloem)

1 grote rode ui

1 tl balsamicoazijn

4 plakjes rosbief

Snufje zout

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Verhit de olie  in een pan. Bij voorkeur een koekenpan met deksel. Fruit hierin de rode uien met het zout ongeveer 5 minuten, tot ze glazig gaan zien. Voeg de azijn toe en bak circa 20 minuten op een laag vuurtje tot de uien zacht en donker zijn. Regelmatig omscheppen is wel nodig, anders bakt het aan.

Schep de gekaramelliseerde ui over in een kommetje en laat het afkoelen.

Drapeer een plakjes rosbief op een amuselepel, bakje of bordje. Schep dan 1 el gekaramelliseerde ui in het midden.

Voor de garnering zou je nog kunnen kiezen voor een dotje room, stengels bieslook of een ander blaadje groen. Maar dit hoeft niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s