Geen categorie

Gevulde paprika met gehakt

Ook dit recept is voor ons één van de favorieten! Wat meer hartig, simpel, maar ontzettend lekker. Het recept hieronder is per persoon. Vermenigvuldig je recept dus eenvoudig met het aantal personen waarmee je aan tafel gaat.

Ingrediënten:

  • 1 paprika (de rode is het zoetst)
  • 75 volkorenrijst
  • 1 kleine ui
  • 75 gr. gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl kruiden naar keuze. (dit kan ras al hanout, harissa, hindoestaanse  kerrie of mengde kruiden zijn)
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie of  kokosolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Zet een pan met kokend water klaar. Snij vervolgens het bovenkantje van de paprika af en haal de zaadlijsten eruit. Blancheer de paprika’s 1 minuut in het kokende water.

Kook de rijst zoals voorgeschreven op de verpakking.

Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een grote koekenpan met de olijf- of kokosolie. Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe. Zorg dat het gehakt net aan gaar is. Voeg nu ook de gewenste kruiden toe.

Roer als laatste ook de rijst er doorheen en breng nog op smaak met peper en zout.

Vul nu de paprika’s en zet deze rechtop in een ovenschaal. Zet het geheel nog 15 minuten in de oven.

Vindt je het lastig om een hele paprika te gebruiken. Ook deze kan prima gehalveerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s