Geen categorie

Courgette feta pannenkoek

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kneep limoensap
  • 30 gram fijn gemalen havervlokken
  • 1 ei
  • 100 gr. fetakaas
  • 1 tl koriander
  • 1/4 tl kardemom
  • snuf peper

Rasp de courgette. Knijp het geraspte goed uit in een theedoek of hydrofiel doek. Snij de ui fijn en doe deze bij de courgette. Voeg hier ook de knoflook (geperst of in hele kleine stukjes) toe. Klop het ei los en voeg vervolgens bij de rest. Meng nu alle droge ingrediënten bij elkaar om het vervolgens ook toe te voegen. Breek of snij de feta in kleine stukje en roer deze als laatste door het mengsel.

Bak het mengsel in een kleine koekenpan heel langzaam gaar. Hierdoor wordt de pannenkoek wat minder nat en bind deze goed aan elkaar. Omdraaien kan best lastig zijn, door de zachtheid. Dus een mooie tip!! Schuif de half gare pannenkoek op een groot bord, of op een deksel van een pan (graag 1 zonder randjes). Zet de lege pan terug op het fornuis. De deksel of het bord zijn makkelijker om te draaien. Ben jij ook zo’n topper in de keuken, dan kun je nu heel snel de deksel of het bord boven de koekenpan omkeren en de pannenkoek valt zo in de pan.

Te lastig? Zet dan een groot bord of deksel klaar. Ook een paar goede ovenwanten! haal de koekenpan even van het vuur af. Leg de deksel of het bord nu op de pan. Keer de pan met deksel of bord op zijn kop, zodat de pannenkoek nu op de deksel of het bord ligt. Schuif nu langzaam de pannenkoek terug in de pan. De pan kan weer terug op het vuur tot de pannenkoek volledig is gegaard.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s