Geen categorie

Verrassend vegetarisch, zoete aardappel, rijst, broccoli en doperwten

Rijst gekookt in kokosmelk. Zoete aardappelblokjes uit de oven en groente. Wat een heerlijke combinatie is dit!

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 300 gr. zoete aardappels
  • 50 gr. hazelnoten
  • 1 el agavesiroop
  • 400 ml kokosmelk (blikjes zijn 400 ml)
  • 150 gr. basmatirijst
  • 350 gr. broccoli
  • 200 gr. doperwten
  • 2 el olie (olijf, kokos of zonnebloem), zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor. Schil de aardappels en snijd ze dan in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom, voeg hier de 2 el olie en peper en zout naar eigen inzicht toe. Hussel alles goed door elkaar. Leg nu de blokjes op bakpapier op de bakplaat. Bak/rooster de aardappels voor 15 minuten in de oven.

Verwarm de kokosmelk in een pan tot het kookt. Voeg dan de rijst toe en volg de bereidingswijze op de verpakking. Laat na het koken de pan nog even zonder vuur staan. Ongeveer 10 minuten.

 

Snij de broccoli en de steel in kleine stukjes, liefst net zo klein als de aardappels. Ook de steel!!!! Kook de broccoli ongeveer 5 minuten. Gooi de laatste minuut de doperwten ook bij de broccoli. Zonder extra vocht toe te voegen. Giet het daarna af.

Meng de hazelnoten met de agavesiroop en leg deze na de 15 min ook bij de blokjes in de oven. Rooster alles nog even 5 minuten samen in de oven.

Haal het na de 20 minuten de aardappels en hazelnoten uit de oven en laat een beetje afkoelen.

Voeg alles samen in een mooie kom of schaal. Roer het door en klaar is dit heerlijke gerecht!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s