Dit is, denk ik, toch wel de meest snelle manier van koken en gezond eten.
Je kunt in de braadzak doen wat je wilt.
Zakje roerbakmix naar keuze
Gebakken aardappeltjes
Kleine stukjes vlees of vis
In deze zak heb ik stukjes kip gebruikt, al gemarineerd in een kruiden. Eigenlijk is het net zo makkelijk (en gezonder) om er zelf kruiden aan toe te voegen.
Neem per volwassen persoon 250 gram groente en 100 gram vlees of vis. De aardappels kunnen bij de groente en vlees in de zak. Dit kan niet met de pasta of rijst. Deze kook je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zodra alles in de zak zit, draai je hem dicht, schud je alles goed door elkaar en leg je de zak in een ovenschaal. Dit doe je niet alleen omdat je de hete zak anders niet meer uit de oven krijgt, ook kun je dan de zak stuk knippen en het eten direct in de hete schaal laten zakken. Blijft je eten lekker warm en je handen bespaart.
Olie of boter toevoegen is bij dit recept NIET nodig. Er zit voldoende vocht in groente en vlees.
KOOP GEEN ZAKJE WAAR OOK KRUIDEN IN ZIT!! Hier zitten heel veel onnodige toevoegingen in. Waaronder suikers en E-nummers.