Geen categorie

Bietensalade met sinaasappel

Hierbij een heerlijk recept om deze gezonde bietjes klaar te maken. Het recept is voldoende voor 4 tot 6 personen. Afhankelijk of je het als voorgerecht serveert of als maaltijd.

 

Je hebt nodig
4 middelgrote verse/rauwe bieten.
4 el wittewijnazijn
1 sinaasappel
125gr geitenkaas (eventueel als alternatief kun je feta gebruiken)
3 el olijfolie
Indien gewenst kun je nog 100 gr hazelnoten toevoegen.

 

Kook eerst de bieten (ongeschild) 15 min gaar. Laat deze afkoelen voor je verder gaat. Nu ze zijn afgekoeld, kun je de schil er heel makkelijk afhalen. Gewoon lekker met je handen. Snij daarna de bieten in mooie dunne plakken. Verdeel de plakken op een grote schaal.

Druppel nu de wittewijnazijn over de plakken heen.

Voeg je hazelnoten toe? Hak deze dan fijn en rooster ze even in een droge koekenpan. En laat ze afkoelen.

Was en rasp nu de schil van de sinaasappel. Zorg wel dat je alleen het oranje deel van de sinaasappel raspt! Wit is bitter.
Pel de sinaasappel en snij de sinaasappel nu verder in kleine stukjes. Verdeel deze stukjes over je plakken rode biet. Kruimel ook de geitenkaas nu over de plakken.

Sprenkel nu de olijfolie over je kunstwerk. Daarna ook de hazelnoten en de sinaasappelrasp. Naar wens kun je nog wat verse peper toevoegen.

Garneren zou kunnen met een paar takjes munt!

 

EETSMAKELIJK!

 

Heb je het recept gemaakt? Ik ben heel benieuwd hoe jij het vond? Heb je het recept aanpast, leuk! Ik hou van eigen initiatief. Laat je weten hoe jij hem hebt gemaakt?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s