Ze zijn het lekkerst als je ze een dag of avond van tevoren maakt. ‘S morgens kan ook, zo lang heb je niet nodig. Maar de smaak is altijd lekkerder als je de muffins goed af laat koelen.

Ingrediënten:
125gr. havermout
3 eieren
175gr. amandelmeel (ook te vervangen door 175 gr. fijngemalen havermout)
half zakje bakpoeder
1 tl kaneel
1 el rietsuiker of basterdsuiker
150gr. volle yoghurt of kwark
150gr. blauwe bessen
1 snufje zout
1 scheut olijfolie
1 muffinvorm met 12 holtes
12 cupcakevormpjes
Bereidingswijze:
Maak de muffins de avond van tevoren. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maal de havermout in de keukenmachine fijn.
Meng alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) tot een samenhangend beslag.
Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep er het beslag in. Verdeel er de bessen over en druk ze iets in het beslag.
Bak de muffins in 20 minuten gaar.