Blog, Geen categorie

Ontbijten met muffins

Ze zijn het lekkerst als je ze een dag of avond van tevoren maakt. ‘S morgens kan ook, zo lang heb je niet nodig. Maar de smaak is altijd lekkerder als je de muffins goed af laat koelen.

 

ontbijten met muffins. Het kan echt!

 

Ingrediënten:

125gr.     havermout
3              eieren
175gr.     amandelmeel (ook te vervangen door 175 gr. fijngemalen havermout)
half         zakje bakpoeder
1 tl           kaneel
1 el          rietsuiker of basterdsuiker
150gr.     volle yoghurt of kwark
150gr.     blauwe bessen
1 snufje  zout
1 scheut olijfolie
1              muffinvorm met 12 holtes
12            cupcakevormpjes

 

Bereidingswijze:

Maak de muffins de avond van tevoren. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maal de havermout in de keukenmachine fijn.

Meng alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) tot een samenhangend beslag.

Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en schep er het beslag in. Verdeel er de bessen over en druk ze iets in het beslag.

Bak de muffins in 20 minuten gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s