Geen categorie

mosterd-prei-soep

mosterdsoep met prei en spekjes

 

mosterdsoep met prei en spekjes

 

Ingrediënten:
3 el mosterd
50 g roomboter
60 g bloem
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
250 g gerookte spekreepjes (optioneel)
1 prei

Bereidingswijze:

Giet 1 liter gekookt water in een maatkan, samen met 2 groentebouillonblokjes. Zorg dat de blokjes volledig zijn opgelost.

Smelt in een soeppan de boter. Voeg de bloem toe en bak 3 min. zachtjes mee zonder te kleuren. Blijf goed roeren!

Schenk heel langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en ga door tot alles glad is.

Voeg de mosterd toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 min. knapperig uit. Laat de spekjes op een keukenpapier uitlekken.

Voeg vlak voor het serveren de fijn gesneden prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze over 4 kommen.

De spekreepjes kun je eventueel weglaten zodat het een vegetarische soep wordt. Of gewoon omdat je ze niet zo lekker vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s