Geen categorie

Havermoutcupcake

Iedere week op maandagochtend koken of bakken wij iets verantwoord en gezond. Dit doen wij in Cultuurhuis de Kolk te Lutjewinkel. Gezellig, leuk en leerzaam. Daarnaast kun je het meteen een keer doen, waardoor je naast de gezelligheid ook de handelingen kunt ervaren.

Niet alle recepten komen online. Dit maakt het extra speciaal om aanwezig te zijn. Soms deel ik een recept. Dit kan op deze pagina zijn, maar ook op Instagram of op mijn Facebookpagina.

Ingrediënten

12 papieren cakevormpjes
200 g volkorenbloem
8 g bakpoeder
8 g vanillesuiker
1 ei
150 ml melk
125 ml zonnebloemolie
1 grote handappel of 50 gram appelmoes (zonder suiker)
50 g cranberry’s of blauwe bessen of frambozen
(kan allemaal uit de diepvries)
100 g havermout
1 snufje zout

 

  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij in kleine stukjes en kook/stoof de appeltjes zachtjes tot het moes is geworden.
    Gebruik je appelmoes (zonder suiker) Dan heb je de appel niet nodig.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 C. Zet de cakevormpjes in de cupcakevorm.
  3. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker, zout, het ei, de melk, de afgekoelde appelmoes en de olie. Klop tot een glad beslag.
  4. Schep de bevroren vruchten en de havermout door het beslag. Schep het beslag nu in de cakevormpjes.
  5. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s