Geen categorie

Ik ga op vakantie en neem mee…………………

De vakantie is in zicht. Wat kijken wij ernaar uit en wat zijn de kinderen daar aan toe! En jij? Heb jij al vakantieplannen. Is er al geboekt of gereserveerd?

Misschien spaar jij al een hele tijd voor deze vakantie en maakt de kosten niet uit. Misschien ben je toe aan vakantie maar wil je in de kosten besparen? Als jij er maar van kan genieten, dat is het belangrijkste. Ik denk dat het dan niet uit maakt of een vakantie duur was of niet. Voor ons geldt dat als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook, echt wel. Toch wil ik ook wel wat zien in de vakantie. Ik ben geen type die 3 weken op dezelfde camping zit. Vorig jaar hebben wij in 2 weken 5 campings bezocht. Super leuk. De kinderen weten niet beter en vinden het daarom ook prima. Zo erg zelfs dat zij al vragen, wanneer gaan we weer naar de volgende camping. Gelukkig zeggen ze het ook als ze de camping niet leuk vinden. Dan gaan we de volgende dag dus weer verder naar de volgende.

Ik heb een paar kleine voorwaarden voor onze vakantie. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die deze voorwaarden graag zou stellen.

1) Ik wil alleen naar een plek met mooi weer. Dit is dan ook meteen de reden waarom wij geen plek reserveren. En we niet op 1 camping blijven staan.

2) Gezond eten. Tja, het zou heel raar klinken als ik 5x uit eten ga en liever patat bestel. Buiten dat het raar klinkt, past het mij helemaal niet! Wij hebben de luxe dat wij de hele vakantie “gewoon” kunnen koken. En dat doen wij dus ook. Ja wij halen ook wel is een lekker broodje, een ijsje of gaan een keer uit eten.

3) Ik wil een deels actieve vakantie. Naast campings wil ik graag wat doen of zien. Geen wandelingen van een dag, daar zijn onze kinderen nog wat klein voor. Maar wel graag een dorp/stad bezoeken. Een Burcht of Ruïne bekijken. Door af te wisselen met een dag op de camping (onbeperkt spelen) Blijft het voor iedereen leuk. Ik denk dat wij dit jaar wat meer gaan fietsen.

Doordat wij zelf kunnen koken nemen wij ook altijd een deel (of bijna alles) aan eten mee. Hoe doe jij dat? Ik zet hierover stukjes op facebook.com/adviesovereten. Mocht je het leuk vinden om ook tips te geven? Reageer dan daar even op de post.

Graag geef ik ook jou wat tips om dit ook te doen! Daarmee kun je niet alleen wat goedkoper op vakantie. Je hoeft na de vakantie niet op dieet omdat je binnen 2 weken heel wat kilo’s rijker bent.

Tip 1: Kun je een koelbox/koelkast meenemen? DOEN. Huur je een ingerichte tent/lodge/stacaravan of iets anders waar een koelkast aanwezig is. SUPER FIJN. Hierdoor kun je voor een aantal dagen verse groente en vleeswaren meenemen of bewaren.

Neem je een koelbox mee? Doe dan alvast boodschappen. Tijdens de vakantie haal je toch andere dingen dan je gewend bent. En dat is echt niet nodig.
Is op je vakantiebestemming een koelkast? Doe dan boodschappen NADAT je hebt gegeten. (en dan niet na een zak chips, maar na een maaltijd)

TIP 2: Neem voorverpakte dingen mee die langer houdbaar zijn. Volkoren macaroni, couscous, Quinoa en meergranen rijst zijn heel goed mee te nemen. Droog, niet bederfelijk en gezond.
Misschien minder lekker dan de verse melk, maar wel heel goed mee te nemen is de houdbare half volle melk. Hoeft niet in de koelkast. Lang genoeg houdbaar, minder vet en geen toegevoegde suikers. Ga je voor drinken naar de supermarkt? Kinderen kiezen toch altijd iets met een smaakje. Heb je het mee, dan hoeven ze daar niet te kiezen.

TIP 3: GEEN pakjes voor onderweg. Ja het is makkelijk meenemen. Je hoeft er bijna niet over na te denken. Maar ongemerkt zitten daar heel veel suikers in. En dat in combinatie met stilzitten in de auto. Voor niemand fijn. Dan heb ik het niet gehad over de knoeiboel van een pakje. Knijpt altijd wel iemand te hard in het pakje. Hele vakantie ruikt de auto er naar en plakt lekker met de warmte.

Neem een paar schoolbekers mee. Rietjes bekers. Of bidons (super interessant, dat hebben ze anders nooit) Doe hier water in. Stukje fruit kan er prima in. Die gooi je weg als de bestemming is bereikt. Zelf vind ik het handig om fruit in te vriezen. Blijft je water wat langer koud. Je zou een koeltasje mee kunnen nemen en daar een flesje met bevroren water in kunnen doen als koelelement. Heb je bij een lange reis ook aan het einde koud water.

De zakjes limonade van Bolero zijn ook super handig. De kleine verpakkingen zijn zo te verdelen over 2 flesjes van een halve liter. Ook hier geldt, geen geknoei. Geen geplak. Lang houdbaar!

 

Kun jij nog wel meer tips gebruiken? Ik zet ze op de facebookpagina. Heb je geen facebook, maar wil je de tips wel graag weten? Laat het mij dan even weten. Stuur ik ze per mail naar je toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s