Blog

Etherische oliën en voeding

Ik ben verrast. Verrast wat de natuur allemaal voor ons kan betekenen. Nu ik mij wat meer verdiep in de Etherische oliën, zie ik het des te meer!

Ik hoor je denken, wat heeft dat met eten te maken. Eigenlijk heel veel. Want hoe en wat je eet is afhankelijk van hoe je je op dat moment voelt. Bij feest hoort iets lekkers, uit eten doe je niet als je verdrietig bent. En als je niet lekker in je vel zit eet je of heel weinig of je blijft maar eten. (Emotie eten)

Dus hoe je je ook voelt, indirect heeft dat altijd invloed op je eten.

 

Er zijn heel veel soorten etherische oliën waardoor er voor iedereen oliën is, dus ook één waar jij wat aan hebt. Of het nou gaat om een kwaaltje, ziekte, weerstand of om je gemoedstoestand. Zo bijzonder om te zien, te lezen en te ervaren wat het kan doen.

Eindelijk iets wat wel werkt bij hooikoorts. En dat “gewoon” met een natuur product. Een heerlijke geur in huis bij het gebruik van mijn diffuser en ook heel prettig is de wrat onder mijn voet verdwijnt!

Wat is het eigenlijk?
Het is een uit plantmateriaal gewonnen “olie”. Hoewel dergelijke mengsels olie worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting. Ze worden gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout (van stam, takken of wortels).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s