Blog

De muntplant!

muntplantHeb jij mijn deel, like en winactie op facebook al gezien? Ik wil graag iemand blij gaan maken met een deel van mijn eigen muntplant. De meest veelzijdige plant als je het mij vraagt.

Op internet is zo veel te vinden over munt. Natuurlijk is deze bekend door de muntthee. Maar de plant is zo veel meer dan een beetje groen in je gekookte water.

Zo zit munt vol met antioxidanten die wonderen doen voor je maag. De menthol uit het plantje, helpt de enzymen die nodig zijn voor de spijsvertering door in te werken op de gladde spieren van de maag.
Munt staat ook bekend om maagkrampen te kalmeren, en het helpt je ook nog van je winderigheid af. Altijd fijn om te weten niet. Haha.

Zwangere dames opgelet! Munt helpt tegen misselijkheid. Het elke ochtend eten van of het ruiken aan gemalen muntblaadjes schijnt geweldig te werken voor moeders-to-be om deze moeilijke periode te overwinnen.

Wat ongebruikelijker, maar zeker effectief is het kauwen op de muntblaadjes. Ze hebben een antibacteriële en anti-ontstekende werkzaamheid. Daarom is munt ook super goed voor je mondgezondheid. Het doodt bacteriën in de mond en voorkomt tandbederf, het gaat slechte adem tegen en houdt je tong en tanden natuurlijk schoon. Ook handig als alternatief voor (suikervrije) kauwgom, want dat is eigenlijk helemaal niet zo goed voor je.

Nu het mooie weer er weer aankomt, groeit de plant als kool! Gelukkig maar, want daardoor kan ik onbeperkt gebruik maken van de plant. Straks ook lekker in een kan met ijskoud water. Schijfjes citroen erin of sinaasappel, ook lekker!

Geïnspireerd? Dat hoop ik natuurlijk wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s