Blog

Gezond eten hoeft niet duur te zijn.

moestuinVaak is gezond eten duurder dan de ongezondere mogelijkheden. Helaas is koek of snoep goedkoper dan fruit. Ook een zak patat is goedkoper dan verse groente, aardappels en een stukje vlees. Persoonlijk vind ik dit erg jammer. Hoe zou je dit nou kunnen verbeteren of vergemakkelijken. Want gezond eten is juist zo belangrijk.
Gelukkig worden er nieuwe opties gepromoot. Zoals de moestuintjes van de supermarkt. De vierkante meter moestuin en de truck om groente opnieuw te laten groeien. Hier wordt ik heel blij van. Alléén al omdat je daarmee kan besparen en toch gezond kan eten!
Internet staat er vol mee. Maar ik maak het je graag gemakkelijk. De moestuintjes van de supermarkt, hoef ik niets over te zeggen toch? Dat spreekt voor zich. Zelfs de beschrijving hoe en wanneer je moet zaaien en verzorgen zit erbij. Toch hoor ik je al zeggen, daar heb ik geen plaats voor. Plaats kun je maken. Binnen of buiten. In een pot op het balkon, in het hoekje van de tuin of gewoon in de volle grond. Gewoon tussen je andere bloemen en planten. Hang een bak op waar je het in doet. Niet genoeg inspiratie? Benader mij gerust. Ik verzin wel iets creatiefs!
De vierkante meter bak. Zo simpel. Neemt niet veel ruimte in beslag. En je kan er efficiënt wat groente in kweken. Natuurlijk niet genoeg om een heel jaar uit te eten, maar het idee is super leuk en een aantal groentes kun je heel lang laten staan/groeien of opnieuw zaaien omdat ze snel eetbaar zijn. Ook hier zijn zelfs apps voor! Die vertellen je regelmatig wat je moet doen. Het wordt ons zo makkelijk gemaakt.
Dan hebben we ook het truckje nog van het opnieuw of verder laten groeien van gekochte groente. Wist je dat je lente ui / bosuitjes gewoon in een beetje water kan zetten? Dan groeit deze gewoon weer uit en kun je er nog een keer van eten.
Dit geldt voor meerdere planten. Ook voor kruiden in een pot, zo gekocht in een supermarkt. Wel is het belangrijk om deze nieuwe grond te geven en even in een knappe pot of bak te zetten. Ze zijn namelijk gekweekt op korte levensduur. Snel groeien, gebruiken, weggooien.
De laatste en mijn favoriete mogelijkheid is de moestuin. Ik heb zelf een stukje grond bij huis. Maar het huren van een moestuin in de gemeente is ook een mogelijkheid. Niet duur, mooi tijd verdrijf en je bent gelijk in beweging. Das mooi meegenomen!
Zelf kan ik daar enorm van genieten. Ze zien groeien, verzorgen en dan oogsten. De smaak is ook nog is lekkerder dan de groente uit de supermarkt. Gewoon doordat het vers is.
Mocht je in een dorp wonen, dan is de kans ook nog groot dat er boeren zijn die zelf hun producten verkopen. Dan zijn ze ook niet duur. Nog goedkoper dan de supermarkt en super vers!
Genoeg inspiratie? Nog tips nodig. Zeg het maar hoor! Ik help je graag op weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s